Resa till Åland

Från storstadsregionerna i Sverige, Finland och Estland är det lätt att ta sig till Åland. Välj antingen en spännande och bekväm båtresa eller res snabbt och enkelt med flyget. Det finns gott om avgångar och de dagliga resealternativen är många. Har du tillgång till egen båt så kan du njuta av underbara segelvatten på din seglats över havet. När du kommer fram kan du stanna till hos någon av öns alla trevliga gästhamnar som finns spridda runt ön.

Ta färjan till Åland
För dig som anser att resan är halva nöjet, är färjan det naturliga valet. Njut av god mat och dryck, härlig underhållning eller varför inte shoppa loss lite tax-free butikerna ombord. Från Stockholm avgår dagligen färjor från rederierna Viking Line och Tallink Silja. Dessa resor tar uppemot sex timmar. Om du vill resa snabbare med färja kan du välja turen Grisslehamn – Eckerö med Eckerö Linjen, den turen tar endast två timmar. Viking Line erbjuder också snabbfärjor för turen Kapellskär – Mariehamn, som även den tar två timmar.

Ta flyget till Åland
För dig som inte vill spilla dyr tid på transport, är flyget att rekommendera. Från Arlanda till Ålands internationella flygplats är flygtiden endast 30 minuter, flygplatsen ligger endast inom fem minuters avstånd från Mariehamn.