Boende på Åland

Det är smidigt och enkelt att hitta boende på Åland, du kan välja fritt om du vill bo inne i stan, på landsbygden eller i skärgården. Boendealternativen på Åland är även många, allt från förstklassiga hotell till enklare stugor erbjuds. Oavsett val av boende så är närheten till havet och naturen alltid påtaglig. Runt ön finns även 19 stycken trevliga gästhamnar att besöka för dig som kommer hit med egen båt.

Stugor, Campingplatser och Vandrarhem
På Åland finns över 700 olika typer av stugor tillgängliga för uthyrning, av dessa har 90 procent havsutsikt, 97 procent egen roddbåt och 83 procent har även tillgång till bastu. Stugor i varierande prisklasser erbjuds, stugorna klassas in i en skala från ett till fem stjärnor där stugor med fler stjärnor går upp i pris. Merparten av stugorna kan bokas i en hel vecka, vissa går dock bara att reservera ett dygn i taget. De mest poplära stugorna bokas upp snabbt, så se till att vara ute i god tid för att vara säker på att få bo i ditt favoritobjekt.

För den kringresande kan Ålands alla campingplatser vara ett gångbart alternativ, då de ligger geografiskt spridda över hela ön. Alla campingplatser ligger vacker belägna längs kusten och kan stoltsera med egna badstränder och bastun. Campingplatserna har även tillgång till dusch, toalett och tvättmaskin. Vissa stugbyar och campingplatser erbjuder under sommarhalvåret övernattningsstugor, framför allt en smidig boendeform för förbipasserande.

Om du vill ha en personlig och trivsam upplevelse kan något av alternativen Bed & Breakfest, pensionat eller vandrarhem vara något för dig. Genom dessa boendeformer ges du chansen att komma nära det åländska vardagslivet tillsammans med ditt värdpar, ett mycket uppskattat och prisvärt alternativ.

Hotell
Om du söker komfort och dygnet runt service ska du söka dig till något av Ålands alla hotell, här bor du bekvämt och rymligt hela året runt. Vid boendet på hotell ingår vanligtvis frukost, bastu och pool.